Feltöltve:

Gesztenyés torta

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás6 darab
víz6 evőkanál
cukor12 evőkanál
liszt12 evőkanál
sütőpor1 csomag

A krémhez

gesztenyemassza25 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
tej0.5 liter
cukor3 evőkanál
Rama Vajas Íz15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
Hulala2 dl

A díszítéshez

Hulala3 dl
habfixáló1 csomag
tortadara1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd hozzáadjuk a fehérje habot is.
    Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.

  2. 2. lépés

    A krémhez a gesztenyemasszát lereszeljük. A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, és még melegen a gesztenyéhez adjuk. Kihűtjük.
    A Rama Vajas ízt a porcukorral kihabosítjuk és a gesztenyés krémhez adjuk. A Hulalát kemény habbá verjük és szintén a krémbe forgatjuk.

  3. 3. lépés

    A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük a gesztenyés krémmel.
    A torta külsejét és tetejét is bekenjük krémmel.
    A maradék 3 dl Hulalát a habfixálóval kemény habbá verjük és ezzel díszítjük a tortát, végül megszórjuk tortadarával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem