Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • vékony lapocskákra vágott mandula
  • csokoládé
  • keksz - 25 dekagramm
  • margarin - 20 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • rum - 5 cl
  • kókuszreszelék - 2 evőkanál
  • kakaó - 1 teáskanál

A krémhez

  • gesztenyepüré - 25 dekagramm
  • margarin - 12 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • rum - 2 cl
  • kókuszreszelék - 1 csapott mokkáskanál
  • étcsokoládé - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a kókuszreszelékkel és a kakaóval, majd félretesszük. Elkészítjük a krémet: a gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomjuk, és elkeverjük a margarinnal, a cukorral, a kókuszreszelékkel. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát és kiterítjük. Rátesszük a kekszes massza felét, s vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tekercset is. Rövid hűtés után olvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és a hűtőben jól megdermesztjük. Csak akkor szeleteljük, ha jól lehűlt. Alufóliába tekerve, mélyhűtőben hosszú ideig eláll. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki, hogy kiengedjen. Rendkívül finom, kedvelt karácsonyi édesség.