Feltöltve:

Gesztenyés szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

Ráma25 dekagramm
tej0.5 liter
vaníliás cukor1 csomag
rétesliszt4 evőkanál
rum1 darab
cukor15 dekagramm
gesztenyemassza2 csomag

Tetejére

tej1 dl
zselatin1 evőkanál
tejszín6 dl

Tészta

cukor6 evőkanál
tojásfehérje6 darab
kakaó1.5 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
rétesliszt6 evőkanál
étolaj1 dl
tojássárgája6 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 6 tojásfehérjét felvertem habnak, amikor kemény, darabos lett a hab, 6 evőkanál cukrot adtam hozzá, majd a 6 tojássárgáját, és az 1 dl étolajat, végül a 6 evőkanál réteslisztet, fél csomag sütőporral, és másfél evőkanál kakaóval összekevertem, és óvatosan a masszába kevertem, (ezt már nem géppel). A tésztát megsütöttem (közepes tepsi), 150 fokon kb. egy óra. Amikor kihűlt kettévágtam. A krémhez: a cukrot a Ramával, és a gesztenyemasszával habosra kevertem, 4 ek réteslisztet, 1 vaníliás cukrot, és fél liter tejet összefőztem. Amikor kihűlt, belekevertem Ramás gesztenyés krémbe, és hozzáadtam a rumot ízlés szerint, és még géppel kevertem jó könnyű habosra. Összeállítás: tészta, krém, tészta, krém, (egy harmadot a tészta közé, a többit a tetejére) kentem. 6 dl tejszínt felvertem habnak, 1 evőkanál zselatint 1 dl tejbe felolvasztottam, (forralni nem szabad), langyosan a tejszínbe kevertem géppel, és a krémre simítottam. Isteni finom, könnyű, habos, csak ajánlani tudom.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem