Gesztenyés, pudingos torta
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • tej - 8 dl
    • cukor - 15 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • vaj vagy sütőmargarin - 20 dekagramm
    • piskótatallér - 0.5 csomag
    • gyümölcs (lehet konzerv is) sárgabarack, őszibarack vagy meggy - 0.5 kilogramm
    • tejszín - 3 dl

    Tészta

    • gesztenyemassza - 25 dekagramm
    • darált keksz - 15 dekagramm
    • vaj vagy sütőmargarin - 10 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • rum vagy rumaroma - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Egy 26 cm-es tortaforma aljára tortapapírt, vagy sütőpapírt helyezünk. Ez azért kell, hogy a kész tortát a formából a papír segítségével tudjuk tálra tenni. A tészta hozzávalóiból egy könnyen gyurmázható masszát kapunk, amit belenyomkodunk a forma aljába, kézzel. Ezután hűtőbe tesszük az alapot és elkészítjük a krémet. Elkészítés: a pudingból a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral pudingot főzünk. Amikor már langyosra hűlt, belekeverjük a szoba-hőmérsékletű vajat vagy sütőmargarint. A tésztára rákenjük a krém felét, majd egy réteg piskótatallért és szeletelt barackokat rakunk rá, majd a krém másik felét simítjuk a piskótás rétegre. A tejszínt felverjük és a krémre kenjük. Díszíteni lehet önmagában villával hullámosra, vagy gesztenyét, csokoládét reszelünk rá, stb. Tegyük be a hűtőbe folpackkal lefedve min. egy éjszakára. Egy nappal a felszolgálás előtt célszerű elkészíteni, hogy az anyagok a hűtőben összeálljanak, különben szétesik.