Feltöltve:

Gesztenyés patkó

timer 65
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt25 dekagramm
Ráma10 dekagramm
élesztő1 dekagramm
tej0.5 dl
porcukor25 dekagramm
tojássárgája1 darab
1 csipetnyi

A töltelékhez

gesztenyemassza35 dekagramm
piskótamorzsa10 dekagramm
rum0.5 dl

A tetejére

tojás1 darab
tojássárgája1 darab

Gesztenyés patkó a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk. Az élesztőt, a tejet, a porcukrot, a tojássárgát, és a sót hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Az élesztőt nem futtatjuk fel.

2. lépés

A tésztát negyedóráig pihentetjük, majd gombócokat formázunk belőle. Ismét pihentetjük, utána ovális formára nyújtjuk.

3. lépés

A gesztenyetöltelék hozzávalóit összekeverjük, szivarformára sodorjuk, és így tesszük a tésztára. Felsodorjuk, és patkómintára hajtjuk, majd tepsibe helyezzük.

4. lépés

Az egész tojást és a tojássárgát összekeverjük, majd vékonyan megkenjük vele a patkók tetejét kétszer.

5. lépés

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Szép márványozott felületet kapunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem