Feltöltve:

Gesztenyés patkó

timer 65
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt25 dekagramm
Ráma10 dekagramm
élesztő1 dekagramm
tej0.5 dl
porcukor25 dekagramm
tojássárgája1 darab
1 csipetnyi

A töltelékhez

gesztenyemassza35 dekagramm
piskótamorzsa10 dekagramm
rum0.5 dl

A tetejére

tojás1 darab
tojássárgája1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a Ramával elmorzsoljuk. Az élesztőt, a tejet, a porcukrot, a tojássárgát, és a sót hozzáadjuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Az élesztőt nem futtatjuk fel.

  2. 2. lépés

    A tésztát negyedóráig pihentetjük, majd gombócokat formázunk belőle. Ismét pihentetjük, utána ovális formára nyújtjuk.

  3. 3. lépés

    A gesztenyetöltelék hozzávalóit összekeverjük, szivarformára sodorjuk, és így tesszük a tésztára. Felsodorjuk, és patkómintára hajtjuk, majd tepsibe helyezzük.

  4. 4. lépés

    Az egész tojást és a tojássárgát összekeverjük, majd vékonyan megkenjük vele a patkók tetejét kétszer.

  5. 5. lépés

    Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Szép márványozott felületet kapunk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem