Feltöltve:

Gesztenyés patkó

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

1 kevés
tojássárgája1 darab
tej0.5 dl
élesztő ha nincs jó a sütőpor is1 dekagramm
porcukor3 dekagramm
Ráma10 dekagramm
liszt25 dekagramm

Töltelékhez

porcukor ízlés szerint1 adag
babpiskóta10 dekagramm
gesztenyemassza40 dekagramm
tej0.5 dl

Gesztenyés patkó recept.

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 15 percig pihentetjük. Majd (ebből a mennyiségből kb. 21 db) gombócot készítünk, amit egyesével oválisra nyújtunk. A gesztenyemasszából is csinálunk ugyanennyi gombócot, majd mindegyiket egyesével megsodorjuk henger alakúra és ráfektetjük a kinyújtott tésztákra. Betakarjuk a tésztával a gesztenyét, széleit összenyomkodjuk, megsodorjuk, majd patkó alakúra formálva, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 1 tojás + 1 tojássárgáját felverünk, ezzel egyesével megkenjük a patkókat. Ha megszáradt a tojás, akkor újra kenjük, ettől márványos lesz a teteje.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Aki szereti az tehet a gesztenyés masszába vaníliás tejbe áztatott mazsolát is.
Én még szoktam a letojásozott patkókra jégcukrot tenni, ettől olyan, mintha hópihék szálltak volna rá.
A végén porcukorral meghintjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem