Gesztenyés patkó recept.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 15 percig pihentetjük. Majd (ebből a mennyiségből kb. 21 db) gombócot készítünk, amit egyesével oválisra nyújtunk. A gesztenyemasszából is csinálunk ugyanennyi gombócot, majd mindegyiket egyesével megsodorjuk henger alakúra és ráfektetjük a kinyújtott tésztákra. Betakarjuk a tésztával a gesztenyét, széleit összenyomkodjuk, megsodorjuk, majd patkó alakúra formálva, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 1 tojás + 1 tojássárgáját felverünk, ezzel egyesével megkenjük a patkókat. Ha megszáradt a tojás, akkor újra kenjük, ettől márványos lesz a teteje.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Aki szereti az tehet a gesztenyés masszába vaníliás tejbe áztatott mazsolát is.
Én még szoktam a letojásozott patkókra jégcukrot tenni, ettől olyan, mintha hópihék szálltak volna rá.
A végén porcukorral meghintjük.