Feltöltve:

Gesztenyés krémes

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mélyhűtött leveles tészta500 gramm

Töltelékhez

tej2.5 dl
cukor70 gramm
vaníliás pudingpor30 gramm
tojás3 darab
gesztenyemassza200 gramm

Díszítéshez

tejszín1 dl
gyorsfagyasztott gesztenyeszív16 darab
olvasztott csokoládé10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A felengedett leveles tésztát három részre osztjuk, lappá nyújtjuk, majd 220 °C-os sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük. Közben a tejet felforraljuk 30 g cukorral. A tojások sárgáját a vaníliás pudingporral és 1-2 evőkanál tejjel simára dolgozzuk, a többi tejhez adjuk, majd habverővel folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a tej elkezd sűrűsödni és hólyagokat vet. A krém elkészítésével egyidejűleg felverjük a tojásfehérjét, apránként beletesszük a 40 g cukrot, és addig verjük tovább, amíg késsel vágható keménységű hab lesz belőle. A habmasszát a tűzhelyről lehúzott krémbe keverjük. A kész krémbe óvatosan beleforgatjuk a gesztenyemasszát, majd még melegen a három krémlap közé töltjük. Ha megdermedt, olvasztott tej, vagy étcsokoládéval márványosan lekenjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem