Feltöltve:

Gesztenyés krémes

timer 160
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mirelit leveles tészta1 csomag
gesztenyemassza30 dekagramm
rum3 evőkanál
hidegen készíthető vaníliakrém1 csomag
tej3 dl
Ráma5 dekagramm
babapiskóta1 doboz

A babapiskóta mártásához

meleg tej1 dl
cukor2 evőkanál
rum3 evőkanál

A kenéshez

tojás1 darab

A szóráshoz

porcukor1 darab

Elkészítés

1. lépés

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A vaníliakrémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tejjel és jól lehűtjük. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a rumot, majd alaposan összedolgozzuk a Ramával. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

2. lépés

A deszkát megszórjuk liszttel, rátesszük a felengedett leveles tésztát, ezt is meglisztezzük és akkora téglalapot nyújtunk belőle, ami a tepsinkbe belefér. A tepsit vízzel megkenjük, kettévágjuk a kinyújtott tésztalapot és egymás mellé ráfektetjük a tepsibe. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük és kb. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

3. lépés

Amikor kivesszük a sütőből, az egyik lapot négyzetekre vágjuk, (ez lesz a sütemény teteje) és a tésztát kihűtjük. Az egészben hagyott lapot megkenjük a gesztenyemasszával.

4. lépés

A babapiskótákat a tejes-cukros-rumos keverékbe mártogatjuk, majd a gesztenyemassza tetejére helyezzük, kicsit bele is nyomkodjuk őket. A tetejére simítjuk a vaníliakrémet, rárakjuk egymás mellé a tésztalapból vágott négyzeteket, óvatosan lenyomkodjuk és 1-2 órára behűtjük.

5. lépés

Amikor a hűtőből kivesszük, megszórjuk porcukorral és meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem