Feltöltve:

Gesztenyés kosárka

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma15 dekagramm
liszt15 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
cukor10 dekagramm
tojás2 darab
tej1 darab

A karimához

gesztenyemassza25 dekagramm
porcukor5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

A töltelékhez

vaníliás cukor2 csomag
cukor5 dekagramm
növényi tejszín3 dl

Elkészítés

1. lépés

A Ramát összemorzsoljuk a liszttel, sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és annyi tejet, amennyit felvesz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Metélt vastagságúra nyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A gesztenyemasszát elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A korongocskák szélére nyomózsákkal karimát nyomunk, majd előmelegített sütőbe tolva 180 fokon, kb. 10 perc alatt megsütjük. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A kihűlt kosárkákat az édes tejszínhabbal púposan megtöltjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem