Gesztenyés kocka meggyel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Krémhez

    • gesztenyemassza - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • cukor - 5 dekagramm
    • habtejszín - 3 dl

    Tésztához

    • tojás - 6 darab
    • kristálycukor - 6 evőkanál
    • liszt - 6 evőkanál
    • kakaópor - 1 púpos evőkanál
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál

    Tetejére

    • habtejszín - 2 dl
    • zselatin - 1 evőkanál
    • magozott meggy - 0.5 kilogramm

    Elkészítés:

    1. Hat tojásból kakaós piskótát sütünk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 6 ek. kristálycukrot és azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. Míg sül, elkészítjük a krémet.
    2. A 3 dl tejben megfőzzük a pudingot az 5 dkg cukorral, majd kihűtjük. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A zselatint meleg vízben feloldjuk és azt is hozzákeverjük. A gesztenyét villával kicsit összetörjük és a krémhez keverjük. Géppel jól kihabosítjuk, végül felverjük a tetejére a 2 dl tejszínt is.
    3. A piskótára kenjük a krémet, megszórjuk a meggyel és végül rákenjük a tejszínhabot. Hűtőben tároljuk tálalásig.