Feltöltve:

Gesztenyés kocka meggyel

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krémhez

gesztenyemassza1 csomag
tej3 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
cukor5 dekagramm
habtejszín3 dl

Tésztához

tojás6 darab
kristálycukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
kakaópor1 púpos evőkanál
szódabikarbóna1 teáskanál

Tetejére

habtejszín2 dl
zselatin1 evőkanál
magozott meggy0.5 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Hat tojásból kakaós piskótát sütünk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 6 ek. kristálycukrot és azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. Míg sül, elkészítjük a krémet.

  2. 2. lépés

    A 3 dl tejben megfőzzük a pudingot az 5 dkg cukorral, majd kihűtjük. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A zselatint meleg vízben feloldjuk és azt is hozzákeverjük. A gesztenyét villával kicsit összetörjük és a krémhez keverjük. Géppel jól kihabosítjuk, végül felverjük a tetejére a 2 dl tejszínt is.

  3. 3. lépés

    A piskótára kenjük a krémet, megszórjuk a meggyel és végül rákenjük a tejszínhabot. Hűtőben tároljuk tálalásig.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem