Feltöltve:

Gesztenyés kocka

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
Ráma10 dekagramm
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
keserű kakaópor2 evőkanál

A gesztenyekrémhez

vanília ízű pudingpor2 csomag
tej6 dl
porcukor25 dekagramm
Ráma20 dekagramm
gesztenyemassza75 dekagramm
rum2 evőkanál

A habhoz

habtejszín6 dl
csomag habfixáló3 kis
kristálycukor4 evőkanál
keserű kakaópor2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát a keverékre szitáljuk, és a közben kemény habbá vert tojásfehérje egyharmadával óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és a tojáshabot ugyanígy, két részletben a masszához adjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibéleljük és a tésztát rásimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. A pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát a többi porcukorral habosra keverjük. A felengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, rummal ízesítjük, és egyenletesen a kihűlt piskótára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálókat, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk. A tetejére kakaóport szitálunk. Rövid időre behűtjük a sütit, hogy megdermedjen.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem