Feltöltve:

Gesztenyés kardinális

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelékhez

gesztenyemassza20 dekagramm
tejszín5 dl
zselatin1 dekagramm
lecsepegtetett meggy10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
rum2 evőkanál

-

tojásfehérje6 darab
kristálycukor20 dekagramm
tojássárgája2 darab
liszt3 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A tepsibe habzsák segítségével 2x3 db párhuzamos csíkot húzunk úgy, hogy a csíkok között egycsíknyi helyet hagyunk. A maradék fehérjébe belekeverjük a tojássárgát és a lisztet. Ezt a masszát szintén habzsák segítségével a fehérje csíkok közé nyomjuk (2x2 csík). Előmelegített sütőben 160-170 fokon 30-40 percig sütjük. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rummal elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A zselatint egy kevés vízben elkeverjük, és langyosra melegítjük, végül habverővel a gesztenyekrémbe vegyítjük. Az egyik tésztára rákenünk egy réteg krémet, megszórjuk meggyel. A maradék krémet rárétegezzük, végül ráhelyezzük a másik tésztát. Hűtőben dermesztjük 1 napig, majd porcukorral megszórjuk, és felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Hamis gesztenyés szelet

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

Gesztenyés tekercs

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0