Feltöltve:

Gesztenyés habos szelet

timer 80
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás4 darab
cukor6 dekagramm
darált dió6 dekagramm
liszt2 dekagramm

Krémhez

gesztenyemassza50 dekagramm
rum1 dl
tejszín2.5 dl
zselatinfix1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral nagyon habosra kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. Lazán összedolgozzuk a fehérjét a sárgájával, a liszttel, és a darált dióval. Folytonos keverés mellett lágyan elkeverjük. Papírral borított sütőlapon 20x10 cm-es nagyságra elhúzzuk. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük, és a papírral munkalapra csúsztatjuk. 10-15 percig pihentetjük, majd megfordítjuk, és lehúzzuk róla a papírt. Vízszintesen két egyenlő vastagságú lapra vágjuk. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk. A krémhez 30 dkg gesztenyemasszát áttörünk, elkeverjük a rummal, és a maradék fél deci folyékony tejszínnel. A kapott krémet lazán elegyítjük a tejszínhabbal, és a fixálóval. A kész lapok egyikét megkenjük a krém háromnegyedével, rátesszük a másik lapot. Óvatosan megnyomkodjuk, a tetejére tesszük a maradék krémet, és rányomjuk díszítésnek a visszamaradt gesztenyemasszát. A tetejére még tehetünk plusz tejszínhabot is. Rövid ideig pihentetjük, majd szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem