Feltöltve:

Gesztenyés fatörzs

timer 65
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
keményítő4 dekagramm
rum1 evőkanál

A töltelékhez

gesztenye1.3 kilogramm
babérlevél1 darab
habtejszín2 dl
cukor14 dekagramm
Ráma15 dekagramm
keserű kakaó3 evőkanál
rum2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

40 percig főzöm a gesztenyét a babérlevéllel, majd meghámozom. Összeturmixolom a cukorral, a Ramával, a kakaóval és a rummal. Kétfelé osztom, az egyikhez hozzákeverem a habbá vert tejszínt, és mindkettőt a hűtőbe teszem. A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverem, apránként hozzáadom a lisztet, majd a keményítőt, végül a habbá vert fehérjét és a rumot. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 30x35 cm-es tepsibe öntöm, és 180 fokon 15 percig sütöm. Még melegen lehúzom róla a papírt és egy konyharuha segítségével feltekerem. Amikor kihűlt, megtöltöm a tejszínes krémmel, és egy órára hűtőbe teszem. Kívülről bevonom a másik krémmel, és még egy óráig hűtöm. Tálalás előtt cukorral, csokoládéval díszítem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem