Feltöltve:

Gesztenyés, diós zserbó

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt35 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tojás1 darab
doboz tejföl (kb)1 kis
gesztenyemassza25 dekagramm
rum0.5 dl
tej0.8 dl
porcukor25 dekagramm
darált dió15 dekagramm
rumba áztatott mazsola1 evőkanál
citrom reszelt héja0.5 darab
méz3 evőkanál
fehér marcipán10 dekagramm
étcsokoládé15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 1 órát pihentetjük hűtőben, majd 4 részre osztjuk, és mindegyiket 3 mm vastagra kinyújtjuk. A gesztenyemasszát a rummal és a porcukorral elkeverjük. A diós töltelékhez a cukorral felforralt tejbe szórjuk a diót, mazsolát, citromhéjat, összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről. Az első réteg tésztát Ramával kikent tepsibe terítjük, megkenjük a melegített mézzel és a gesztenyetöltelékkel. Újabb tészta, majd méz, reszelt marcipán, diótöltelék, tészta, gesztenyemassza, végül az utolsó lap. 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Tetejét vízgőz fölött megolvasztott csokoládéval vonjuk be. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem