Gesztenyés
Gesztenyés
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • porcukor - 6 evőkanál
    • étolaj - 1 dl
    • liszt - 6 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • kakaó - 2 evőkanál

    krem

    • gesztenyemassza - 2 csomag
    • Ráma - 20 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • vaníliás puding - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • rumaroma - 1 darab

    Tetejére

    • tejszínhabpor - 2 csomag
    • zselatin - 2 teáskanál
    • kakaópor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tojássárgát 6 evőkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a fél csomag sütőport, a kakaót, és a 6 tojás felvert habját. A tésztát közepes tepsiben megsütjük. A krémhez a cukrot a Ramával, a rumaromával és végül a gesztenyemasszával jól kikeverjük. A vanília pudingot a 3 dl tejben megfőzzük, és ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. A krémet a kihűlt tésztára kenjük. Tetejére a tejszínhabport a zselatinnal elkészítjük és a gesztenyés krém tetejére rákenjük. Megszórjuk kakaóporral, vagy gesztenyével.