Feltöltve:

Gesztenyés rúd

timer 30
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tej3 dl
rum1 teáskanál
porcukor4 evőkanál
gesztenyemassza50 dekagramm
főznivaló vanília ízű pudingpor1 csomag
étcsokis tortabevonó10 dekagramm

Gesztenyés rúd recept.

Elkészítés

1. lépés

A gesztenyemasszát burgonyanyomón átpasszírozzuk, majd a margarinnal, porcukorral és a rummal jó alaposan összedolgozzuk.

2. lépés

Majd átlátszó folpackra terítjük a gesztenyemasszát. A tetejére teszünk egy másik darab folpackot , mivel így nem ragad majd a gesztenyemassza. Majd kb 3-4 mm vastag aránylag téglalap alakúvá nyújtjuk.

3. lépés

Miután kész vagyunk a massza megformálásával, a 3,5 dl tejből 2 dl-t felteszünk egy lábasba melegíteni.

4. lépés

A maradék tejbe ízlés szerint teszünk kristálycukrot és a csomag pudingport és csomómentesre elkeverjük.

5. lépés

Mikor meleg a tej, lassan hozzáöntjük a pudingporos tejet, és közben folyamatosan keverjük.

6. lépés

Mikor jól besűrűsödött a pudingunk levesszük a tűzról és még utána folyamatosan kevergetjük kb 1-2 percig, hogy ne bőrösödjön meg. Eközben hűl is a pudingunk.

7. lépés

Miután kissé kihűlt a puding, a gesztenyemassza tetejéről lehúzzuk a folpackot.
Majd rátesszük a masszára a pudingot, a szélein hagyva kb 0,5 cm üres helyet.

8. lépés

Majd a szélesebb felénél megfogjuk és lassan, óvatosan elkezdjük feltekerni, mint a piskótatekercset.

9. lépés

Gesztenyés rúd elkészítés 9. lépés képe

Majd a tortabevonót megolvasztjuk és a tekercs tetejére kenjük. Fagyasztóba téve 1-2 órára , hütőbe téve 2-3 órát tároljuk majd szeletelhetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem