Feltöltve:

Gesztenyés-puncsos szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás6 darab
porcukor6 evőkanál
darált dió14 dekagramm
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

Krémhez

Ráma25 dekagramm
porcukor15 dekagramm
rum0.5 dl
gesztenyemassza25 dekagramm
puncs ízű pudingpor (főzös)1 csomag
tej3 dl

Mázhoz

tortabevonó csokoládé10 dekagramm
Ráma5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.

2. lépés

Elfelezzük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.

3. lépés

A Ramát a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát és ezt kenjük az alsó lapra.

4. lépés

A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a Ramás krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre és lefedjük a másik lappal.

5. lépés

A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk és belekeverünk 5 dkg Ramát. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem