Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 evőkanál |
---|---|
tojás | 2 darab |
liszt | 3 evőkanál |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
pulykamell | 40 dekagramm |
Globus Mustár | 1 teáskanál |
gesztenyemassza | 15 dekagramm |
Gesztenyés pulykamell a Főételek kategóriában
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, húskalapáccsal kissé kiveregetjük és megfűszerezzük a KNORR fűszerrel. 10 percre félretesszük. A tojásokat habosra verjük és belekeverjük a gesztenyemasszát. Annyi Delikát 8-at teszünk bele, hogy megkóstolva erősen sósnak érezzük.
Ezután a borssal és a mustárral megfűszerezzük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy a massza tejföl sűrűségű legyen. A pulykamell-szeleteket először lisztben megmártjuk, ezután a tésztában megforgatva forró olajba tesszük és 6-8 perc alatt szép aranybarnára megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük vagy papírtörülközővel leitatjuk róla.