Gesztenyés kelkáposztaleves
Gesztenyés kelkáposztaleves
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 30 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 5 darab
  • szójaszósz - 2 evőkanál
  • zeller - 10 dl
  • zöldpaprika - 1 darab
  • földimogyoró olaj - 1 evőkanál
  • petrezselyem - 20 dekagramm
  • kelkáposzta - 50 dekagramm
  • egész bors - 1 teáskanál
  • zellerzöld - 1 darab
  • gesztenye - 30 dekagramm
  • húsos füstölt szalonna - 10 dekagramm
  • karajcsont - 1 kilogramm
  • pikáns szójaszósz - 2 evőkanál
  • csontleves - 3 liter

Elkészítés:

  1. Először a csontleveshez való zöldségeket megtisztítjuk, és a hússal együtt annyi vízben hogy ellepje feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk, ízlés szerint sózzuk. Ha felforrt leszedjük a habját és lassú tűzön addig főzzük amíg a hús megpuhul. Ha kész, leszűrjük
  2. A húsos füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és a mogyoró olajon megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt és apróra vágott kelkáposztát. Hozzáadjuk a kettő különböző szójaszószt, felöntjük a kb. 3 liter csontlevessel.
  4. Ha nem főtt tisztított gesztenyét vettünk akkor annyi vízben ami ellepi megfőzzük.
  5. Megtisztítjuk a héjától. Azután a barna hártyát is leszedjük róla, majd a levesbe rakjuk.
  6. Felforraljuk és készre főzzük úgy 15 percig. Ha szükséges után ízesítjük, de nem valószínű hogy szükséges, hisz a csontleves már ízesített.