paradicsom | 1 darab |
---|---|
sárgarépa | 30 dekagramm |
vöröshagyma | 1 darab |
babérlevél | 1 darab |
fokhagymagerezd | 5 darab |
szójaszósz | 2 evőkanál |
zeller | 10 dl |
zöldpaprika | 1 darab |
földimogyoró olaj | 1 evőkanál |
petrezselyem | 20 dekagramm |
kelkáposzta | 50 dekagramm |
egész bors | 1 teáskanál |
zellerzöld | 1 darab |
gesztenye | 30 dekagramm |
húsos füstölt szalonna | 10 dekagramm |
karajcsont | 1 kilogramm |
pikáns szójaszósz | 2 evőkanál |
csontleves | 3 liter |
Gesztenyés kelkáposztaleves a Levesek kategóriában
Először a csontleveshez való zöldségeket megtisztítjuk, és a hússal együtt annyi vízben hogy ellepje feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk, ízlés szerint sózzuk.
Ha felforrt leszedjük a habját és lassú tűzön addig főzzük amíg a hús megpuhul.
Ha kész, leszűrjük
Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt és apróra vágott kelkáposztát. Hozzáadjuk a kettő különböző szójaszószt, felöntjük a kb. 3 liter csontlevessel.
Felforraljuk és készre főzzük úgy 15 percig. Ha szükséges után ízesítjük, de nem valószínű hogy szükséges, hisz a csontleves már ízesített.