Gesztenyerúd
Gesztenyerúd
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 4 darab
  • cukor - 8 dekagramm
  • liszt - 7 dekagramm
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • sütőpor - 0.5 csomag

A töltelékhez

  • gesztenye - 25 dekagramm
  • rum - 2 evőkanál
  • tejszín - 4 dl
  • porcukor - 5 dekagramm
  • habfixáló - 1 csomag

A mázhoz

  • étcsokoládé - 20 dekagramm
  • tejszín - 2 dl
  • Ráma - 3 dekagramm
  • porcukor - 3 dekagramm
  • rum - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Klasszikus módon kakaós piskótát készítünk, és sütőpapírra vékony lapot kenünk belőle. Olyan hosszú legyen, hogy az őzgerincformát ki tudjuk bélelni vele. 175 fokon 6-8 percig sütjük, de vigyázzunk, ne száradjon ki, mert akkor nem tudjuk hajlítani. A töltelékhez a gesztenyét a rummal simára keverjük, a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük, majd apránként a gesztenyébe keverjük. A krémet a tésztával kibélelt őzgerincformába kenjük, majd egy piskótacsíkkal lezárjuk. 2 órát a hűtőben dermesztjük. A máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük, és habverővel kissé krémesítjük. A kiborított őzgerinc tetejére kenjük, a kanál fejével megpaskoljuk, tetejét meggyszemekkel díszítjük.