Feltöltve:

Gesztenyerúd

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt7 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

A töltelékhez

gesztenye25 dekagramm
rum2 evőkanál
tejszín4 dl
porcukor5 dekagramm
habfixáló1 csomag

A mázhoz

étcsokoládé20 dekagramm
tejszín2 dl
Ráma3 dekagramm
porcukor3 dekagramm
rum1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Klasszikus módon kakaós piskótát készítünk, és sütőpapírra vékony lapot kenünk belőle. Olyan hosszú legyen, hogy az őzgerincformát ki tudjuk bélelni vele. 175 fokon 6-8 percig sütjük, de vigyázzunk, ne száradjon ki, mert akkor nem tudjuk hajlítani. A töltelékhez a gesztenyét a rummal simára keverjük, a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük, majd apránként a gesztenyébe keverjük. A krémet a tésztával kibélelt őzgerincformába kenjük, majd egy piskótacsíkkal lezárjuk. 2 órát a hűtőben dermesztjük. A máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük, és habverővel kissé krémesítjük. A kiborított őzgerinc tetejére kenjük, a kanál fejével megpaskoljuk, tetejét meggyszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem