Feltöltve:

Gesztenyerúd

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt7 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

A töltelékhez

gesztenye25 dekagramm
rum2 evőkanál
tejszín4 dl
porcukor5 dekagramm
habfixáló1 csomag

A mázhoz

étcsokoládé20 dekagramm
tejszín2 dl
Ráma3 dekagramm
porcukor3 dekagramm
rum1 evőkanál

Gesztenyerúd a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Klasszikus módon kakaós piskótát készítünk, és sütőpapírra vékony lapot kenünk belőle. Olyan hosszú legyen, hogy az őzgerincformát ki tudjuk bélelni vele. 175 fokon 6-8 percig sütjük, de vigyázzunk, ne száradjon ki, mert akkor nem tudjuk hajlítani. A töltelékhez a gesztenyét a rummal simára keverjük, a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük, majd apránként a gesztenyébe keverjük. A krémet a tésztával kibélelt őzgerincformába kenjük, majd egy piskótacsíkkal lezárjuk. 2 órát a hűtőben dermesztjük. A máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük, és habverővel kissé krémesítjük. A kiborított őzgerinc tetejére kenjük, a kanál fejével megpaskoljuk, tetejét meggyszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem