Feltöltve:

Gesztenyerolád

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

gesztenyepüré25 dekagramm
Ráma12 dekagramm
cukor10 dekagramm
rum2 cl
kókuszreszelék1 csapott mokkáskanál
étcsokoládé10 dekagramm

Az alaphoz

keksz25 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor10 dekagramm
rum5 cl
kókuszreszelék2 evőkanál
kakaó1 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a Ramával, a cukorral, a kókuszreszelékkel és a kakaóval, majd félretesszük.

  2. 2. lépés

    Elkészítjük a krémet: a gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomjuk, és elkeverjük a Ramával, a cukorral, a kókuszreszelékkel. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát és kiterítjük.

  3. 3. lépés

    Rátesszük a kekszes massza felét, s vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tekercset is.

  4. 4. lépés

    Rövid hűtés után olvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és a hűtőben jól megdermesztjük. Csak akkor szeleteljük, ha jól lehűlt.

  5. 5. lépés

    Alufóliába tekerve, mélyhűtőben hosszú ideig eláll. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki, hogy kiengedjen. Rendkívül finom, kedvelt édesség.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem