Feltöltve:

Gesztenyerolád

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

gesztenyepüré25 dekagramm
Ráma12 dekagramm
cukor10 dekagramm
rum2 cl
kókuszreszelék1 csapott mokkáskanál
étcsokoládé10 dekagramm

Az alaphoz

keksz25 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor10 dekagramm
rum5 cl
kókuszreszelék2 evőkanál
kakaó1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a Ramával, a cukorral, a kókuszreszelékkel és a kakaóval, majd félretesszük.

2. lépés

Elkészítjük a krémet: a gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomjuk, és elkeverjük a Ramával, a cukorral, a kókuszreszelékkel. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát és kiterítjük.

3. lépés

Rátesszük a kekszes massza felét, s vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tekercset is.

4. lépés

Rövid hűtés után olvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és a hűtőben jól megdermesztjük. Csak akkor szeleteljük, ha jól lehűlt.

5. lépés

Alufóliába tekerve, mélyhűtőben hosszú ideig eláll. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki, hogy kiengedjen. Rendkívül finom, kedvelt édesség.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem