Feltöltve:

Gesztenyekocka

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojásfehérje6 darab
tojássárgája6 darab
kakaópor2 evőkanál
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
finomliszt12 evőkanál
hideg víz6 evőkanál
étolaj1 dl
porcukor12 evőkanál

Tetejére

csokoládéreszelék1 darab
növényi tejszín3 dl

Krémhez

tej3 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
rumaroma0.5 pohár
kristálycukor15 dekagramm
Ráma20 dekagramm
gesztenyemassza50 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, lassan hozzácsepegtetjük az étolajat, a 6 kanál hideg vizet és habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval és a kakaóval elkevert, majd átszitált lisztet. Végül a 6 tojás felvert habját óvatosan belekeverjük és előmelegített sütőben megsütjük.

  2. 2. lépés

    A cukrot a Ramával, rumaromával és a gesztenyemasszával jól összekeverjük. A vaníliás pudingport 3 dl tejben megfőzzük.

  3. 3. lépés

    Ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyekrémhez és rákenjük a kihűlt tésztára.

  4. 4. lépés

    A tejszínt felverjük kemény habbá és rákenjük a gesztenyés krémre, majd csokireszelékkel megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1