Feltöltve:

Gesztenyekocka

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

kakaópor2 evőkanál
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
porcukor6 evőkanál
tojás6 darab
Ráma10 dekagramm

Krémhez

vaníliás puding1 csomag
tej3 dl
porcukor30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
gesztenyemassza50 dekagramm
rum2 evőkanál

Tetejére

növényi tejszínhab0.5 liter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. Az olvasztott Ramát belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót.

  2. 2. lépés

    A fehérjét habbá verjük, majd a tésztához adjuk.

  3. 3. lépés

    Egy 31x24 cm-es tepsit kibélelünk, megsütjük benne a piskótát, 180 fokon kb. 20 perc alatt.

  4. 4. lépés

    A pudingot a tejben 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni.

  5. 5. lépés

    A Ramát a maradék porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot és rummal ízesítjük.

  6. 6. lépés

    A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert növényi tejszínt a tetejére kenjük, majd csokireszelékkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1