Gesztenyegolyó
Gesztenyegolyó
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukrozott gesztenyemassza - 25 dekagramm
  • darált háztartási keksz - 25 dekagramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • vaníliaaroma, (ízlés szerint lehet rum is) - 1 evőkanál
  • tej - 1 kevés
  • porcukor - 1 kevés
  • cukrozott kakaópor, darált dió, vagy kókuszreszelék a forgatáshoz - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A gesztenyemasszát összedolgozzuk a Ramával, az aromával, majd apránként hozzáadjuk a darált kekszet. Ha szükséges, kevés tejjel lazíthatunk rajta. Kóstolgassuk közbe kell-e bele cukor, (gesztenyemassza függő, valamelyik annyira édes, hogy nem kell bele). Kis golyókat formálunk belőle és ízlésünknek megfelelően megforgatjuk darált dióban, kókuszreszelékben, vagy cukrozott kakaóporban. Jelen esetben utóbbival készült. Tálalásig hűtőben tartjuk.