Feltöltve:

Gesztenyecsúcs

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótatésztához

porcukor120 gramm
tojás (közepes méretű)4 darab
vaníliás cukor1 csomag
búzaliszt120 gramm
étcsokoládés tortabevonó40 gramm
rum1 kevés

Krémhez

mélyhűtött gesztenyemassza125 gramm
rum4 evőkanál
porcukor60 gramm
habtejszín250 milliliter
zselatin fix1 csomag

Kenéshez

áfonyalekvár1 kevés

Díszítéshez

étcsokoládés tortabevonó (+ a 60 g, ami a piskótatészta hozzávalójából megmaradt)1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Előkészítés: a tepsit (30x40 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel habosra verjük. A lisztet hozzászitáljuk, és lazán beleforgatjuk. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, 40 g-ot a tésztához csurgatunk, és elkeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 fok (előmelegítve), légkeveréses: kb. 180 fok (előmelegítve), gáz: 4. fokozat (előmelegítve). Sütési idő: kb. 12 perc. A tésztát egy gyors mozdulattal cukrozott papírra borítjuk, megpermetezzük hideg vízzel, és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A kihűlt tésztát hosszában 6 egyenlő szeletre vágjuk, rummal megpermetezzük, majd lekvárral megkenjük. A megkent szeleteket kettesével egymásra helyezzük, és kissé összenyomjuk, így most 3 szeletünk van. A krémhez a gesztenyemasszát kiolvasztjuk, majd a porcukorral és a rummal elkeverjük. A habtejszínt felverjük, állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatin fixet, és kemény habbá verjük. Az így elkészült krémet a gesztenyemasszával elkeverjük, háromszög alakban a piskótákra kenjük (csúcs alakú formát kell kapni), majd 1 órára hűtőbe tesszük. Díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a piskótatésztából megmaradt 60 g tortabevonóval együtt a háromszögekre csurgatjuk, majd egy kenőecset segítségével vékonyan eloszlatjuk. A háromszögeket hosszában feldaraboljuk úgy, hogy a kést a szeletek vágása közben forró vízbe mártjuk. A gesztenyecsúcsokat tálalásig hideg helyen kell tárolni!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre