Gesztenyebomba
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • gesztenyemassza - 2 csomag
  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • rum - 0.5 dl
  • zselatin - 0.5 csomag
  • tejszín - 4 dl
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • Fehércsokoládé - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A felengedett gesztenyemasszát a Rama Vajas ízzel és a rummal kikeverjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük, majd ismét vízzel kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyés keveréket úgy, hogy az alját és oldalát kb. ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni, amíg elkészítjük a tejszínes krémet.
  2. A zselatint 1/2 dl vízzel elkeverjük, felmelegítjük és közben kavargatjuk, nehogy összecsomósodjon. A tejszínt a vaníliás cukorral majdnem keményedésig felverjük. Ha kihűlt a zselatin, azt is hozzákeverjük, és tovább verjük, amíg kemény hab nem lesz.
  3. Megtöltjük vele a massza üresen hagyott részét. 1-2 óra dermedés után kiborítjuk. A tetejét olvasztott fehércsokoládéval csurgatjuk le.