Feltöltve:

Gesztenyealagút

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás3 darab
cukor8 dekagramm
liszt7 dekagramm
citrom0.5 darab

A töltelékhez

gesztenyemassza50 dekagramm
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín2 dl

Tetejére

tortabevonó csokoládé1 tábla

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a liszttel, a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Kikent tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. A gesztenyemasszát összegyúrjuk a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy hosszúkás formát folpackkal kibélelünk, ujjnyi vastagságban megtöltjük a gesztenyével, erre következik az enyhén cukrozott tejszínből felvert hab. Ráhelyezzük a piskótacsíkot. Deszkára borítjuk, a tetejét bevonjuk csokoládémázzal, és amikor az rádermedt, tálalhatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem