Feltöltve:

Gertrud szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Krémhez

rum1 evőkanál
tojássárgája3 darab
vaníliás cukor2 csomag
porcukor150 gramm
Ráma250 gramm

Tésztához

1 csipetnyi
sütőpor1 csomag
puncs ízű pudingpor4 csomag
porcukor210 gramm
tojás6 darab

Mázhoz

porcukor200 gramm
tojásfehérje3 darab
citromlé1 pár csepp

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéket vízgőz felett a porcukorral kemény habbá verjük. Levesszük a gőzről, és egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert pudingport. 25x35 cm-es, Ramával kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük, majd a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a végén belekeverjük a 3 tojássárgáját, és a rumot. Ezt a krémet simítjuk a kihűlt tészta tetejére. A mázhoz a 3 tojásfehérjét a cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon, majd vízbe mártott késsel keskeny szeleteket vágunk belőle.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem