fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
sárgarépa | 3 darab |
vöröshagyma | 2 darab |
olaj | 2 evőkanál |
füstölt szalonna | 200 gramm |
paradicsompüré | 2 evőkanál |
burgonya | 2 darab |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 1 darab |
rizs | 150 gramm |
zeller | 3 darab |
zöldborsó | 150 gramm |
reszelt parmezán | 150 gramm |
fűszernövény keverék | 2 evőkanál |
tök | 200 gramm |
Genovai minestrone a Levesek kategóriában
Főzzük meg a rizst.
Egy lábosban a felforrósított olajon pirítsuk meg a feldarabolt szalonnát.
Adjuk hozzá a kockára vágott répát, zellert, hagymát, fokhagymát és a végén a krumplit.
Amikor a hagyma megpuhult, adjunk hozzá kb. 2 l vizet és a paradicsompürét, a meghámozott, kimagozott, felkockázott tököt, és a zöldborsót.
Adjuk hozzá a Knorr Házias Marhahúsleves alapot és főzzük kb. 20 percig.
Ezután adjuk hozzá a rizst és a fűszernövényeket. Főzzük még 10 percig, majd szórjuk meg reszelt sajttal és tálaljuk.