Gazdagon töltött pulykamell
Gazdagon töltött pulykamell
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • sárgarépa - 10 dekagramm
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • liszt - 3 evőkanál
  • Knorr Pörkölt alap - 1 csomag
  • zöldborsó - 10 dekagramm
  • trappista sajt - 10 dekagramm
  • pulykamell - 40 dekagramm
  • KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill - 1 evőkanál
  • csirkemáj - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A pulykamellet vágjuk 4 szeletbe, kloffoljuk ki elég vékonyra és fűszerezzük a KNORR szárnyas fűszerrel. A tojást főzzük keményre.
  2. A töltelékhez a zöldségeket tisztítsuk meg és apró kockákra vágjuk. A csirkemájjal együtt tegyük fel a 4 dl hideg vizzel elkevert KNORR pörköltalapban főni, és főzzük puhára őket, ( a folyadékot pótoljuk) majd ha elkészült, szűrjük le és hagyjuk kihűlni a májat, mert akkor könnyebb kockára vágni. A pörköltszaftot rakjuk félre. A sajtot vágjuk kicsit nagyobb kockákra mint a zöldséget, mert sütés közben megolvad és az tölti ki a szabad helyet a töltelékben. Amikor minden, a töltelékben szereplő zöldség ,csirkemáj és tojás megfőtt, keverjük össze óvatosan de vigyázva, hogy a zöldségek ne törjenek össze
  3. A kész tölteléket osszuk el a 4 szelet húson úgy hogy fel tudjuk tekerni, két szélét kicsit behajtva. A 4 tekercset jénai tálba rakjuk hajtással lefelé. A maradék pörköltszaftot elkeverjük 1 dl tejföllel és a húsokra öntjük, alufóliával letakarva előmelegített sütőbe helyezzük. 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.