tejföl | 1 dl |
---|---|
sárgarépa | 10 dekagramm |
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 evőkanál |
tojás | 1 darab |
olaj | 3 evőkanál |
liszt | 3 evőkanál |
Knorr Pörkölt alap | 1 csomag |
zöldborsó | 10 dekagramm |
trappista sajt | 10 dekagramm |
pulykamell | 40 dekagramm |
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill | 1 evőkanál |
csirkemáj | 20 dekagramm |
Gazdagon töltött pulykamell a Főételek kategóriában
A pulykamellet vágjuk 4 szeletbe, kloffoljuk ki elég vékonyra és fűszerezzük a KNORR szárnyas fűszerrel. A tojást főzzük keményre.
A töltelékhez a zöldségeket tisztítsuk meg és apró kockákra vágjuk. A csirkemájjal együtt tegyük fel a 4 dl hideg vizzel elkevert KNORR pörköltalapban főni, és főzzük puhára őket, ( a folyadékot pótoljuk) majd ha elkészült, szűrjük le és hagyjuk kihűlni a májat, mert akkor könnyebb kockára vágni. A pörköltszaftot rakjuk félre.
A sajtot vágjuk kicsit nagyobb kockákra mint a zöldséget, mert sütés közben megolvad és az tölti ki a szabad helyet a töltelékben. Amikor minden, a töltelékben szereplő zöldség ,csirkemáj és tojás megfőtt, keverjük össze óvatosan de vigyázva, hogy a zöldségek ne törjenek össze
A kész tölteléket osszuk el a 4 szelet húson úgy hogy fel tudjuk tekerni, két szélét kicsit behajtva. A 4 tekercset jénai tálba rakjuk hajtással lefelé. A maradék pörköltszaftot elkeverjük 1 dl tejföllel és a húsokra öntjük, alufóliával letakarva előmelegített sütőbe helyezzük. 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.