Feltöltve:

Gazdag zserbó

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kristálycukor20 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
citrom reszelt héja0.5 darab
élesztő2 dekagramm
darált dió40 dekagramm
1 csipetnyi
tojássárgája1 darab
finomliszt30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
margarin20 dekagramm
porcukor8 dekagramm
főtt tojás4 darab
sárgabarackbefőtt3 dl
reszelt narancshéj1 kávéskanál
rum aroma1 kávéskanál
zsemlemorzsa1 kevés
tortabevonó15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A főtt tojások sárgáját finom szitán vagy levesszűrőn átpasszírozom, majd a porcukorral, a margarinnal és a nyers tojássárgával habosra keverem. A liszthez hozzáadok 5 dkg őrölt diót, a vanília kikapart belsejét, a reszelt citromhéjat, a sót meg az élesztőt, és gyorsan összedolgozom, összegyúrom a tojásos keverékkel. Cipót formálok belőle, és letakarva 2 órára a hűtőbe teszem. A töltelékhez a diót a kakaóval, a kristálycukorral, a narancshéjjal, a rum aromával és annyi baracklekvárral keverem össze, hogy jól kenhető legyen, de ne folyós. Egy kisméretű (21×30 cm-es) tepsit sütőpapírral kibélelek. A tésztát 4 részre osztom, és a lapokat kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtom. Mindegyiket megszórom zsemlemorzsával, és rákenem a háromfelé osztott krémet. A tetejére kerülő lapot kicsit nagyobbra nyújtom, hogy a sütemény oldalát is betakarja. Villával az oldalait eligazgatom, a tetejét megszurkálom. 10-15 percet pihentetem, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon, amit félidőnél mérsékelek, megsütöm. Még forrón megkenem a tetejét megforrósított baracklekvárral, hagyom kihűlni, végül csokimázzal bevonom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem