narancshéjjal ízesített citruslikőr | 80 milliliter |
tejszín | 250 gramm |
olvasztott étcsokoládé | 400 gramm |
barnacukor | 110 gramm |
tojás | 6 darab |
vékony lapocskákra vágott mandula | |
csokoládé | |
natúr vajkrém |
Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki alaposan egy 22 cm átmérőjű tortaformát, béleljük ki sütőpapírral. Verjük fel a tojást és a cukrot egy nagyobb tálban elektromos mixerrel kb. 5 percig, amíg krémesen sűrű lesz. A langyos, olvasztott csokoládét folyamatosan adagolva keverjük hozzá, amíg egynemű keveréket kapunk. Fém kanál segítségével óvatosan forgassuk bele a már elvegyített tejszínt és likőrt. Öntsük a keveréket az előkészített tortaformába. A formát állítsuk egy nagyobb edénybe. Öntsük az edénybe annyi forró vizet, hogy a forma feléig érjen. Süssük mérsékelt lángon kb. 30 percig. Lazán fedjük le alufóliával, és süssük további 30 percig. Távolítsuk el a fóliát, és hagyjuk a formában kihűlni. Helyezzük a süteményt egy nagyobb tálra, és lefedve tegyük hűtőbe egy éjszakára. Ízlés szerint kakaóporral meghintve tálaljuk.
Hozzászólások