Gazdag marha bourguignon
Gazdag marha bourguignon
  • timer105 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • marha lábszár - 500 gramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • étolaj - 2 evőkanál
  • sonkahagyma - 8 darab
  • gerezd fokhagyma - 2 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • testes vörösbor - 250 milliliter
  • friss kakukkfűág nagyobb - 2 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • húsos szalonna - 50 gramm
  • petrezselyem zöld - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a salotta hagymát. Zúzzuk össze a fokhagymát. Kockázzuk fel a húsos szalonnát. Oldjuk fel a marhahús levest 250 ml vízben. Kockázzuk fel a húst és szórjuk meg liszttel. Pirítsuk körbe a húst 1 ek olajon, majd tegyük át egy hőálló tálba.
  2. Forrósítsuk fel a maradék olajat és pirítsuk meg a salotta hagymát 2-3 perc alatt. Végül adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk tovább, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Tegyük a húshoz. Öntsük hozzá a levest a borral együtt. Tegyük hozzá a kakukkfüvet és a babérlevelet is.
  3. Keverjük össze, majd fedjük le. Tegyük a sütőbe és főzzük 1½-2 órát, míg a hús megpuhul. Egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk ropogósra a húsos szalonnát. Majd itassuk le róla a fölösleges zsiradékot konyhai papírtörlőn. Tálaljuk a bourgignont a szalonna kockákkal és frissen aprított petrezselyem zölddel.