Feltöltve:

Gazdag marha bourguignon

timer 105
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

marha lábszár500 gramm
liszt2 evőkanál
étolaj2 evőkanál
sonkahagyma8 darab
gerezd fokhagyma2 darab
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
testes vörösbor250 milliliter
friss kakukkfűág nagyobb2 darab
babérlevél2 darab
húsos szalonna50 gramm
petrezselyem zöld1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a salotta hagymát. Zúzzuk össze a fokhagymát. Kockázzuk fel a húsos szalonnát. Oldjuk fel a marhahús levest 250 ml vízben. Kockázzuk fel a húst és szórjuk meg liszttel. Pirítsuk körbe a húst 1 ek olajon, majd tegyük át egy hőálló tálba.

  2. 2. lépés

    Forrósítsuk fel a maradék olajat és pirítsuk meg a salotta hagymát 2-3 perc alatt. Végül adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk tovább, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Tegyük a húshoz. Öntsük hozzá a levest a borral együtt. Tegyük hozzá a kakukkfüvet és a babérlevelet is.

  3. 3. lépés

    Keverjük össze, majd fedjük le. Tegyük a sütőbe és főzzük 1½-2 órát, míg a hús megpuhul. Egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk ropogósra a húsos szalonnát. Majd itassuk le róla a fölösleges zsiradékot konyhai papírtörlőn. Tálaljuk a bourgignont a szalonna kockákkal és frissen aprított petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Mexikói barbacoa marharagu

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pot au Feu (Francia zöldséges marha)

timer 250"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pikáns marhahús tekercsek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Pikáns hátszíntekercsek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Angol sörös, marhahúsos pástétom

timer 105"
mood Könnyű
thumb_up 2

Vadas marha zsemlegombóccal

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Borsos tokány

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöldséges ököruszály ragu

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Borsos tokány

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Marhaszelet meggyszószban

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0