Feltöltve:

Gazdag marha bourguignon

timer 105
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

marha lábszár500 gramm
liszt2 evőkanál
étolaj2 evőkanál
sonkahagyma8 darab
gerezd fokhagyma2 darab
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
testes vörösbor250 milliliter
friss kakukkfűág nagyobb2 darab
babérlevél2 darab
húsos szalonna50 gramm
petrezselyem zöld1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a salotta hagymát. Zúzzuk össze a fokhagymát. Kockázzuk fel a húsos szalonnát. Oldjuk fel a marhahús levest 250 ml vízben. Kockázzuk fel a húst és szórjuk meg liszttel. Pirítsuk körbe a húst 1 ek olajon, majd tegyük át egy hőálló tálba.

2. lépés

Forrósítsuk fel a maradék olajat és pirítsuk meg a salotta hagymát 2-3 perc alatt. Végül adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk tovább, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Tegyük a húshoz. Öntsük hozzá a levest a borral együtt. Tegyük hozzá a kakukkfüvet és a babérlevelet is.

3. lépés

Keverjük össze, majd fedjük le. Tegyük a sütőbe és főzzük 1½-2 órát, míg a hús megpuhul. Egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk ropogósra a húsos szalonnát. Majd itassuk le róla a fölösleges zsiradékot konyhai papírtörlőn. Tálaljuk a bourgignont a szalonna kockákkal és frissen aprított petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem