Garnélarákos gazpacho avokádóval
Garnélarákos gazpacho avokádóval
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • paradicsom - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • citrom leve - 1 darab
  • aprított fokhagyma gerezd - 3 darab
  • olíva olaj - 30 milliliter
  • napraforgó olaj - 20 milliliter
  • só - 1 csipetnyi
  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • fehérbor - 3 dl
  • hámozott paradicsom - 250 gramm
  • bazsalikom levél - 6 darab
  • avokádó - 1 darab
  • vörösborecet - 1 evőkanál
  • garnélarák - 10 darab

Elkészítés:

  1. A piros és sárga paprikát vágjuk apróbb darabokra. A hagymát és fokhagymát vágjuk negyedekre. A zöldségekre csöpögtessünk egy kis olajat, majd pirítsuk meg őket serpenyőben vagy sütőben. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tegyük turmixgépbe.
  2. A paradicsomot vágjuk negyedekre, tisztítsuk meg a magjától, majd tegyük a többi zöldséghez. Forraljuk fel a fehérbort és mikor a fele elpárolgott, keverjük hozzá a Knorr Bolognai spagetti alapot és újból forraljuk fel. Hagyjuk hűlni. Ezután adjuk hozzá a turmixgépben a zöldségekhez. Tegyük hozzá a konzerv paradicsomot és az egészet alaposan turmixoljuk össze. A kész gazpacho-t ízesítsük a borecettel. Hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 2 órát.
  3. A garnélarákokat farokvégükkel együtt pácoljuk be az olíva olaj, citromlé, apróra vágott petrezselyem és só keverékében. Hagyjuk pihenni 20 percig.
  4. Vágjuk keresztbe az avokádót. Vegyük ki a magját, majd az avokádót pucoljuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre.
  5. Serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a bazsalikomleveleket (vigyázzunk, mert a sütés első időszakában az olaj fröcskölhet). Süssük addig amíg a bazsalikom áttetsző nem lesz. Óvatosan szedjük át egy papírtörlőre, hogy megszabaduljunk a felesleges zsíradéktól.
  6. A gazpacho-t öntsük ki áttetsző whisky-s poharakba, a poharak kb. háromnegyedéig. A szélére ültessük rá a rákokat, adagonként 5-5 darabot. Majd állítsuk bele az avokádó szeleteket úgy, hogy a rákokon támaszkodjanak. A legvégén szórjuk meg sült bazsalikomlevelekkel.