Feltöltve:

Garnélarákos gazpacho avokádóval

timer 40
mood Könnyű
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Knorr Bolognai spagetti alap1 csomag
paradicsom1 darab
petrezselyemzöld1 csokor
citrom leve1 darab
aprított fokhagyma gerezd3 darab
olíva olaj30 milliliter
napraforgó olaj20 milliliter
1 csipetnyi
kaliforniai paprika1 darab
lilahagyma1 darab
fehérbor3 dl
hámozott paradicsom250 gramm
bazsalikom levél6 darab
avokádó1 darab
vörösborecet1 evőkanál
garnélarák10 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A piros és sárga paprikát vágjuk apróbb darabokra. A hagymát és fokhagymát vágjuk negyedekre. A zöldségekre csöpögtessünk egy kis olajat, majd pirítsuk meg őket serpenyőben vagy sütőben. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tegyük turmixgépbe.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A paradicsomot vágjuk negyedekre, tisztítsuk meg a magjától, majd tegyük a többi zöldséghez. Forraljuk fel a fehérbort és mikor a fele elpárolgott, keverjük hozzá a Knorr Bolognai spagetti alapot és újból forraljuk fel. Hagyjuk hűlni. Ezután adjuk hozzá a turmixgépben a zöldségekhez. Tegyük hozzá a konzerv paradicsomot és az egészet alaposan turmixoljuk össze. A kész gazpacho-t ízesítsük a borecettel. Hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 2 órát.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A garnélarákokat farokvégükkel együtt pácoljuk be az olíva olaj, citromlé, apróra vágott petrezselyem és só keverékében. Hagyjuk pihenni 20 percig.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Vágjuk keresztbe az avokádót. Vegyük ki a magját, majd az avokádót pucoljuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a bazsalikomleveleket (vigyázzunk, mert a sütés első időszakában az olaj fröcskölhet). Süssük addig amíg a bazsalikom áttetsző nem lesz. Óvatosan szedjük át egy papírtörlőre, hogy megszabaduljunk a felesleges zsíradéktól.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A gazpacho-t öntsük ki áttetsző whisky-s poharakba, a poharak kb. háromnegyedéig. A szélére ültessük rá a rákokat, adagonként 5-5 darabot. Majd állítsuk bele az avokádó szeleteket úgy, hogy a rákokon támaszkodjanak. A legvégén szórjuk meg sült bazsalikomlevelekkel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Karfiol pecorino sajttal

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tiroler gröstl (Tiroli grösztli)

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1

Hummus

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csirkesaláta téli gyümölcsökkel

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1

Marcipános almatrutyi

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Réteges Epres Joghurt!

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csicseriborsós piláf

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3

Körözött

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zabkása

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 3

Tükörtojás

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2

Sárgaborsó főzelék

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Klasszikus bundáskenyér

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2