Feltöltve:

Garnélarákos gazpacho avokádóval

timer 40
mood Könnyű
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Knorr Bolognai spagetti alap1 csomag
paradicsom1 darab
petrezselyemzöld1 csokor
citrom leve1 darab
aprított fokhagyma gerezd3 darab
olíva olaj30 milliliter
napraforgó olaj20 milliliter
1 csipetnyi
kaliforniai paprika1 darab
lilahagyma1 darab
fehérbor3 dl
hámozott paradicsom250 gramm
bazsalikom levél6 darab
avokádó1 darab
vörösborecet1 evőkanál
garnélarák10 darab

Elkészítés

1. lépés

Garnélarákos gazpacho avokádóval elkészítés 1. lépés képe

A piros és sárga paprikát vágjuk apróbb darabokra. A hagymát és fokhagymát vágjuk negyedekre. A zöldségekre csöpögtessünk egy kis olajat, majd pirítsuk meg őket serpenyőben vagy sütőben. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tegyük turmixgépbe.

2. lépés

Garnélarákos gazpacho avokádóval elkészítés 2. lépés képe

A paradicsomot vágjuk negyedekre, tisztítsuk meg a magjától, majd tegyük a többi zöldséghez. Forraljuk fel a fehérbort és mikor a fele elpárolgott, keverjük hozzá a Knorr Bolognai spagetti alapot és újból forraljuk fel. Hagyjuk hűlni. Ezután adjuk hozzá a turmixgépben a zöldségekhez. Tegyük hozzá a konzerv paradicsomot és az egészet alaposan turmixoljuk össze. A kész gazpacho-t ízesítsük a borecettel. Hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 2 órát.

3. lépés

Garnélarákos gazpacho avokádóval elkészítés 3. lépés képe

A garnélarákokat farokvégükkel együtt pácoljuk be az olíva olaj, citromlé, apróra vágott petrezselyem és só keverékében. Hagyjuk pihenni 20 percig.

4. lépés

Garnélarákos gazpacho avokádóval elkészítés 4. lépés képe

Vágjuk keresztbe az avokádót. Vegyük ki a magját, majd az avokádót pucoljuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre.

5. lépés

Garnélarákos gazpacho avokádóval elkészítés 5. lépés képe

Serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a bazsalikomleveleket (vigyázzunk, mert a sütés első időszakában az olaj fröcskölhet). Süssük addig amíg a bazsalikom áttetsző nem lesz. Óvatosan szedjük át egy papírtörlőre, hogy megszabaduljunk a felesleges zsíradéktól.

6. lépés

Garnélarákos gazpacho avokádóval elkészítés 6. lépés képe

A gazpacho-t öntsük ki áttetsző whisky-s poharakba, a poharak kb. háromnegyedéig. A szélére ültessük rá a rákokat, adagonként 5-5 darabot. Majd állítsuk bele az avokádó szeleteket úgy, hogy a rákokon támaszkodjanak. A legvégén szórjuk meg sült bazsalikomlevelekkel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem