Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
fokhagyma gerezd | 1 darab |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
citrom | 1 darab |
nyers garnélarák | 0.4 kilogramm |
apróra vágott petrezselyemzöld | 1 evőkanál |
30%-os tejszín | 125 milliliter |
édes vermut | 60 milliliter |
Garnélarák citromos vermutos szószban a Főételek kategóriában
Forrázzuk le a citromot és reszeljük le a héját. Facsarjuk ki a levét. Zúzzuk össze le a fokhagymát, majd dinszteljük üvegesre forró margarinon.
Adjuk hozzá a felolvasztott, héjától megpucolt és lecsepegtetett rákokat. Folyamatosan keverve pirítsuk pár percig.
Adjuk hozzá a vermutot. Amikor felforr, adjuk hozzá a tejszínt, a citromhéjat és ízesítsük összemorzsolt Fokhagymás Ízbombával és borssal.
Főzzük lassú tűzön, míg a szósz besűrűsödik. A végén csepegtessünk bele citromlevet és szórjuk meg petrezselyemzölddel.