Feltöltve:

Garamvölgyi vacsora

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás1 darab
burgonya1 darab
Kolozsvári szalonna10 dekagramm
lilahagyma1 darab
kenyér2 szelet

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A lilahagymát megpucoljuk, felszeleteljük. Egy zárható edénybe tesszük, megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk, paprikázzuk majd rátesszük az edény fedelét, és jól összerázzuk.

  2. 2. lépés

    Forrásba lévő vízbe tesszük a tojást és burgonyát, hozzá teszünk egy teáskanál sót, hogy könnyen leváljon a tojás héja. A tojást 10 perc után kivesszük, a burgonyát puhára főzzük.

  3. 3. lépés

    Miután megfőtt a burgonya is, megpucoljuk a tojást és burgonyát. Még forrón felszeleteljük, és megkenjük margarinnal, hogy ne legyen száraz, sózzuk. A szalonnát csíkokra vágjuk, és melléhelyezzük.

  4. 4. lépés

    Mellétesszük az eközben kicsit megfonnyadt lila hagymát, és ízlés szerint zöldségeket. Pirítóssal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek