Feltöltve:

Galagonyamártás

timer 30
mood Könnyű
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz30 gramm
víz0.5 liter
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
babérlevél1 darab
szegfűszeg2 mag
borókabogyó2 mag
száraz vörös bor150 milliliter
friss galagonya200 gramm
sima liszt30 gramm

Galagonyamártás a Szószok kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Tisztítsuk meg a galagonyát, öntsük föl bőven vízzel és főzzük puhára. Törjük át apró lyukú szitán sima masszává.

2. lépés

A margarinból és a lisztből készítsünk rántást. Apránként öntsük föl fél liter vízzel és folyamatosan kevergessük, hogy szép sima legyen. Majd főzzük bele a Knorr Marhahúsleves kockát.

3. lépés

Törjük szét a szegfűszeget és a borókabogyót, majd a babérlevéllel és a borral együtt adjuk a rántáshoz. Főzzük néhány percig.

4. lépés

Keverjük össze a galagonya péppel, ízesítsük sóval, borssal és cukorral.
Főtt húsokkal tálaljuk.

Tipp: Friss galagonyát októberben bőven szedhetünk napos erdőszéleken, domboldalakon. Mind a termése, levelei és hajtásai szárított formában is kaphatók gyógynövényboltokban.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem