víz | 1 liter |
---|---|
tejföl | 100 milliliter |
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
liszt | 2 evőkanál |
snidling | 1 csokor |
bagett | 1 darab |
rozmaring ág | 1 darab |
fagyasztott spenót | 500 gramm |
ementáli sajt | 20 gramm |
Fűszernövényes spenót leves (a kert illatával) a Levesek kategóriában
Tegyük a spenótot egy lábosba, öntsük le 200 ml forró vízzel, majd olvasszuk fel kis lángon. Közben melegítsük fel a sütőt 200 fokra, hogy a bagett szeleteket majd meg tudjuk pirítani
Oldjunk fel 2 db Knorr Tyúkhúsleves kockát 800 ml forró vízben, öntsük a levest a spenótos lábosba és főzzük 5 percig.
Alaposan keverjük el a lisztet a tejföllel és óvatosan öntsük a fővő levesbe. Főzzük az egészet még 2 percig.
Vágjuk apróra a megmosott snidlinget és petrezselyemzöldet és adjuk a leveshez. Ízesítsük borssal és sóval, ha szükséges.
Vágjuk fel a bagettet vékony szeletekre. Reszeljük le a sajtot és tegyük a pirítósra. Vágjuk apróra a rozmaringot és szórjuk meg a tetejét vele.
Tegyük a a sütőbe a bagett szeleteket és süssük 3 percig, míg a sajt szétolvad.
Ezután tegyük kistányérokra. Öntsük a levest tálkákba és a sajtos pirítóssal tálaljuk.