Fűszeres, sós rudacskák recept.
A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a tejfölt és a tojást majd egy kanállal elkeverjük. A Ramát a liszttel eldolgozzuk, majd az egészet összegyúrjuk. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet (1/2-1 ek-nyit), nem kell sok, mert pillanatok alatt összeáll. Két cipót formálunk és 2-3 órára hideg helyre tesszük. A cipókat 3-4 mm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval keskeny csíkokat vágunk belőle, (én 7 mm széles és 15 cm hosszú csíkokra vágtam). Bekenjük felvert tojással, aki sósabban szereti, szórhat rá még egy kevés sót, vagy a tésztába tehet többet, de szórhatunk rá őrölt köményt, borsot, vagy paprikát. Előmelegített sütőben megsütjük 10-12 perc alatt.