Feltöltve:

Fűszeres rúd (Grassini)

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt (BL 80)25 dekagramm
élesztő3.5 dekagramm
tengeri só3 teáskanál
cukor1 teáskanál
olívaolaj1.5 evőkanál
meleg víz1.5 dl
fokhagyma1 gerezd
frissen őrölt bors1 teáskanál
cayenne bors1.5 teáskanál
friss, aprított petrezselyem2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet kétszer átszitálom, beleszórom az élesztőt, a sót, a cukrot és összekeverem. Belenyomom az összetört fokhagymát, megfűszerezem, a közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm az olajat és a vizet. Ruganyos tésztát gyúrok belőle, esetleg hozzáadok még egy pici vizet, vagy lisztet ha szükséges.

  2. 2. lépés

    Letakarva min. 1 órát kelesztem. A sütőt 200 °C-ra állítom, egy sütőlapra papírt terítek.

  3. 3. lépés

    A megkelt tésztát újra átgyúrom, majd 5 cm átmérőjű hengert formázok belőle. Szeleteket vágok, amiket összesodrok, hogy minél hosszabb, 0,5-0,8 cm átmérőjű rudak legyenek.

  4. 4. lépés

    Ha vastagabbra formázom, puhábbak lesznek. A lapra fektetem mindet, majd légkeveréses sütőben 12 perc alatt világosbarnára sütöm őket.

  5. 5. lépés

    Egy hosszúkás pohárban kínálva szemet gyönyörködtető látvány a kínálóasztalon.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem