Feltöltve:

Fűszeres grissini

timer 100
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

élesztő0.5 kocka
búzaliszt40 dekagramm
1 teáskanál
olívaolaj0.5 dl
szárított oregánó2 teáskanál
frissen aprított kakukkfű2 teáskanál
majoránna (esetleg szárított)2 teáskanál
liszt a nyújtáshoz1 kevés
sütőpapír a tepsibe1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk, a liszttel, a sóval és az olajjal ragadós tésztává gyúrjuk. Beledolgozzuk a zöld fűszereket is. A tésztát 40 percig kelesztjük. Ezután 10 percig erőteljesen dagasztjuk, majd újabb 10 percig hagyjuk kelni. Sütőben 250 fokon elősütjük, a sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A tésztát négy részre vágjuk, minden negyedet 15 részre osztunk. A kissé belisztezett deszkán minden darabot 25 cm hosszú, vékony rúddá sodrunk. A grissiniket egymástól 1 cm távolságra a tepsibe tesszük, 10 percig kelni hagyjuk, majd sütőben (középen) 11-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Virslis koszorú

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 2

Lábtörlő

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos stangli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Fokhagymás grissini

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Pizzás virág

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0

A kétsajtos

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Virslis-sajtos falatkák

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vízi sajtos stangli

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Gyors sós stangli

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos tekercs

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos tallér

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0

Töltött háromszögek

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 0

Sajtos háromszögek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kalocsai ropogós

timer 180"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szalámis sörkorcsolya

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos háromszög

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Sonkás vajdasági sós

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Virslis fonat

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre