Fűszeres túróval töltött sertéskaraj
Fűszeres túróval töltött sertéskaraj
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • szikkadt zsemle - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 10 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • túró - 25 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • sertés karaj - 8 darab
  • bacon szalonna - 8 szelet
  • rozmaring - 1 darab
  • citromhéj reszelve - 1 darab

Elkészítés:

  1. A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a margarinon megpirítjuk. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverjük.
  2. A húsba egy éles késsel zsebet vágunk, beletesszük a baconszeletet és a töltelék egynyolcadát. Kicsit összenyomkodjuk szép egyenletesre (nem kell összetűzni, mert jól összetapad, és nem folyik ki belőle), sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe rakjuk. A serpenyőből kiöntjük a felesleges olajat. Kb. 2 dl vizet öntünk bele, és egy húsleveskockát feloldunk benne és az egészet a húsokra öntjük. Alufóliával lezárjuk és a 200 °C-os sütőben kb. fél órát sütjük. Levesszük róla a fóliát, és kicsit megpirítjuk.