Fűszeres sült pulykamell gyümölccsel
Fűszeres sült pulykamell gyümölccsel
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 teáskanál
  • tojás - 1 darab
  • Rama Classic - 10 dekagramm
  • őrölt szerecsendió - csipetnyi
  • mandula - 10 dekagramm
  • pulykamell - 40 dekagramm
  • ementáli sajt - 10 dekagramm
  • száraz fehérbor - 1 dl
  • Delikát8 ételízesítő - 1 teáskanál
  • őszibarack befőtt - 1 darab
  • gyorsfagyasztott hasábburgonya - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A pulykamellet 4 vékony szeletre vágjuk. Kiklopfoljuk és megfűszerezzük a Fűszervarázzsal.
  2. 8 dkg szoba-hőmérsékletű margarint, a reszelt sajtot, a fűszereket és a tojássárgáját jól elkeverjük.
  3. A pulykamell szeleteket a sajtos krémmel megkenjük, majd felcsavarjuk, és alufóliába csomagoljuk.
  4. 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük.
  5. Közben az őszibarackot a maradék 2 dkg margarinon megpirítjuk. Hozzátesszük a szeletelt mandulát, majd a borral lelocsolva, fedő alatt pár percig pároljuk és felforraljuk.
  6. A már megsült pulykamell tekercset az alufóliából kicsomagoljuk, felszeleteljük és a párolt mandulás őszibarackot köré tesszük. Hasábburgonyával tálaljuk.